mandag 5. desember 2011

Markering av kjemiåret på Nordahl Grieg VGS

Kjemiåret nærmer seg slutten, og avslutningen markeres flere steder. På Nordahl Grieg VGS ga vi oss i kast med et ambisiøst prosjekt for noen uker siden. Elevene fikk i oppgave å lage postere som skulle henges opp rundt på skolen, og på den måten presentere en liten bit kjemikunnskap for andre elever ansatte og gjester på skolen. 
Vi fikk hjelp av to kjemididaktikere ved UiB til å bedømme resultatet, med premier til de 3 beste. En ekstra utfordring ble det fordi den ene "dommeren" er tysk, slik at vi ba dem skrive på engelsk. 
Elevene, 53 i alt, tok utfordringen på strak arm, og gjennom ca 5 uker (og noen tvungne innleveringer underveis) ble det sakte men sikkert produsert 25 postere om alt fra gull,  via kaffe og såpe, til nanoteknologi. Bidraget som til slutt hadde "det lille ekstra " var om antibiotika. 

Bilder av alle posterne kan man finne på vår facebook-gruppe. De ferdige resultatene ble hengt opp i fellesområdet på skolen, i hovedsak som dekorasjon utenpå vårt irrgrønne auditorium, som man kan se på bildet her. 
Både vi lærere og de to fra UiB var imponert over hva elevene fikk til. Dette er altså kjemi1-elever, som har hatt kjemi i 4 måneder. Nivået var høyt, og mange av plakatene veldig flotte å se på i tillegg til at de hadde et interessant faglig innhold. Litt hjelp til engelsken fikk de, men ikke mye! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.